PDR или както е по-известно в световен мащаб „Paintless Dent Removal“ е метод за премахване на малки вдлъбнати от автомобилната каросерия, който позволява това да става, без да се налага последващо боядисване. Масовият превод на този тип технология от английски език означава „Премахване на вдлъбнатини без боядисване“.

Този метод за поправка на вдлъбнатини по каросерията е все още слабо популярен в България, но скоро се очаква все по-голям брой собственици на автомобили да го предпочетат заради неговите сериозни предимства. Сред тях са: по-високата скорост, по-ниската цена и т.н.

Методът използва постепенно и внимателно оказване на натиск от вътрешната страна на панелите на автомобила, за да изправи проблемните изкривявания и вдлъбнатини. Едно от масовите му приложения, които родните потребители откриха бързо е отстраняването на щетите по колите, причинени в следствие на силната градушка, каквато наблюдавахме в края на лятото на 2014 година в София.

Съществуват редица предимства, които определят PDR метода като изключително ефективен:

  • След обработка на вдлъбнатини по автомобили след градушка, то повърхностите изглеждат идеално гладки и сякаш никога не са били наранявани преди това
  • Отсъства времеемко, досадно и скъпо боядисване, което често се налага в противен случай – все пак и далеч по-добре е да се запази оригиналната боя
  • Цената, която потребителите плащат при използване на PDR методa e значително по-ниска от стандартните процедури при такива наранявания по каросерията на автомобила
  • Останалата част от боята се запазва без никакви забележки, които да говорят за изправяне на повърхностите и никой не може да разбере, че подобна процедура е била реализирана

Едно от най-сполучливите приложения на PDR метода за изправяне на вдлъбнатини по автомобил се оказват случаите, когато възнамеряваме да продадем колата си поради една или друга причина. В този контекст, изправянето на подобни неприятни образувания със сигурност ще повиши продажната цена на вашия автомобил, а това е нещо, което всеки собственик би оценил.

Ако живеете в София, то неизменно сте обърнали внимание колко много автомобили страдат от вдлъбнатини, причинени от неотдавнашната градушка в столицата. Вече има удобно, лесно и бюджетно решение, което да помогне на собствениците на тези коли да се справят с тези грозни последици и да възвърнат красивата визия на своя автомобил.

Приложението на PDR метода обаче не се изчерпва с последиците от градушки, а може да бъде значително разширено. Такива случаи са например вдлъбнатините, причинени при паркиране, удар с тъпи предмети и много други.

Още нещо, което е добре да знаете, че в случай че сте използвали веднъж PDR техниките за отстраняване на последици от градушки или други неприятни събития, то не е проблем да ги използвате отново при това също с блестящи крайни резултати. Удобно, нали?

Защо да изберем PDR

Нека обобщим част от предимствата при отстраняването на вдлъбнатини без боядисване:

  • Висока скорост – в рамките на часове всички проблеми ще бъдат отстранени трайно
  • Ниска цена – в пъти по-малки разходи от класически ремонт в автосервиз
  • Повторно използване – можете да се възползвате от PDR многократно
  • Запазване на оригиналната боя – запазвате първоначалната визия и не плащате за пребоядисване на автомобила
  • Феноменални резултати – вашият автомобил ще изглежда така, както в деня, в който сте го купили